Scopul kinetoterapiei este de a maximiza utilizarea intregului potential fizic al pacientului tratat, cu accent pe recuperarea functiei deteriorate a aparatului locomotor.

Cand este indicata kinetoterapia?

Kinetoterapia este o parte obligatorie a reabilitarii organismului, nu numai in cazul afectiunilor si leziunilor sistemului osos si articular (aparat locomotor), ci si in cazul afectiunilor inimii si vaselor de sange sau bolilor organelor interne (nefrologie, neurologie, aparat respirator).

Aflați mai multe  

Kinetoterapia in cancer

In cazul afectiunilor oncologice, kinetoterapia este considerata o terapie complementara, rolul acesteia fiind de a trata corpul, nu simptomele bolii. In astfel de situatii, kinetoterapeutul lucreaza cu alti profesionisti (medici, asistenti), cu scopul de a mari independenta pacientului si pentru a optimiza, in acest fel, calitatea vietii acestuia. Mai precis, in cazuri oncologice, kinetoterapia

Aflați mai multe  

Cele mai importante forme de kinetoterapie

Aceste exercitii se aplica in toate specialitatile medicale, in numeroase afectiuni patologice, dar si ca preventie. Pentru astfel de exercitii nu exista contraindicatii absolute.

Aflați mai multe